Magyar Kultúra napja - emlékezés és díjátadások

Nyomtatás
2017. január 23 - Bajzát Rafael

Városi megemlékezést tartottak hétfőn a magyar kultúra napja alkalmából az egri Gárdonyi Géza Színházban, ahol kitüntetéseket is átadtak. A veronai busztragédia miatt  meghirdetett nemzeti gyásznapra tekintettel az ünnepi koncert elmaradt, az esemény első perceiben néma főhajtással emlékeztek az életüket vesztett fiatalokra. A közgyűlés által a kulturális és művészeti élet területén dolgozók számára alapított kitüntetéseket Habis László polgármester adta át. A művészet terén végzett munkássága elismeréseként Gárdonyi Géza-díjat adományoztak Kozma István festőművésznek. A kultúrában a kiemelkedő tevékenységéért Pro Agria szakmai díjat kapott Antal Anett, a Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kovács László karmester, az Egri Helyőrségi Zenekar egykori vezetője.
A közgyűlés Kiváló Munkáért kitüntetésben részesítette Vinczéné Rácz Edinát (képünkön) , a Harlekin Bábszínház társulatvezetőjét,

Bővebben...

Az EKVI-től 85 főt búcsúztattak

Nyomtatás
2016. december 18 - Bajzát Rafael


Az Országgyűlés által meghatározott kerethez igazodva Eger Közgyűlése novemberi ülésén döntött arról, hogy az egri iskolák működtetését végző szakembergárdát 2017. január 1-től az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményétől t (EKVI) átadja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének (KLIK).  Ezzel biztosítható, hogy Egerben, a törvényben meghatározott módon változó struktúra mellett is ugyanazok a dolgozók végezzék az iskola működtetési feladatokat, mint eddig. Az érintett 85 dolgozó számára Eger Önkormányzata és az EKVI értekezletet tartott, ahol megköszönték az elmúlt években végzett, színvonalas munkájukat.

 

Bővebben...

Bérfejlesztési program a kulturális területen

Nyomtatás
2016. december 15 - Bajzát Rafael

A közalkalmazotti státuszban dolgozó, jellemzően állami és önkormányzati fenntartású intézmények 20 ezer 174 dolgozójára terjedhet ki a 2017. január 1-jén induló kulturális bérfejlesztési program. A kormány erre a programra 5,4 milliárd forint állami költségvetési forrást biztosít 2017-ben. Az érintett közalkalmazottak 15 százalékos kulturális illetménypótlékban fognak részesülni. A kulturális illetménypótlék egy különálló modul, amelyet az eddigi bérükön felül fognak kapni a közalkalmazotti státuszban dolgozók.

Bővebben...

Már lehet korizni a Gárdonyi téren

Nyomtatás
2016. november 28 - Bajzát Rafael

Két korcsolyapálya a 2016-os adventi, illetve téli időszakban. Újdonság, hogy a tavaly több mint 20 ezer embert vonzó, nagyméretű városi műjégpálya visszaköltözik eredeti helyére, a Felsővárosba. Eger Önkormányzata emellett – karácsonyi ajándékként – a 12 éven aluli gyermekek és a kisgyermekes egri családok számára ingyen biztosítja a korizás lehetőségét a belváros szívében, a Gárdonyi téren. Habis László polgármester a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a  nagyméretű városi műjégpálya kialakításához az EVAT Zrt. biztosít területet az üzemeltetőnek.Az elmúlt évekhez hasonlóan – november 25-én - megnyílt a kisebb méretű korcsolyapálya a karácsonyi vásár közvetlen közelében, a Gárdonyi téren. Ezt a létesítményt az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI) üzemelteti.

Bővebben...

Iskolaműködtetés: változik a rendszer

Nyomtatás
2016. december 15 - Bajzát Rafael

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) 2017 január 1-jétől Klebelsberg Központ néven működik tovább, s a jogutód szervezethez, az Egri Tankerületi Központhoz kerülnek át a KLIK illetékességi körébe tartozó köznevelési intézmények fenntartói jogai és kötelezettségei. A Tankerületi Központ által fenntartott, jelenleg Eger Önkormányzata által működtetett iskolákkal kapcsolatos jogok és kötelezettségek az Országgyűlés döntése alapján a jövő évtől ugyancsak a Tankerületi Központhoz kerülnek.

Bővebben...

Eger Ünnepi Fényei pályázat

Nyomtatás
2016. november 24 - Bajzát Rafael

Eger a mi történetünk, tegyük még szebbé, még varázslatosabbá városunk utcáit, tereit. Bizonyítsuk be közös erővel, hogy Egerben az Advent „több, mint egy ünnep”! dvent idején, az ünnepi időszakban nagyon sok egri lakóház, intézmény, kereskedelmi létesítmény és szálláshely öltözik ünnepi díszbe. Ezeket a magán-kezdeményezéseket szeretnénk elismerni, díjazni, s az ő példájukat bemutatva másokat is arra ösztönözni, hogy csatlakozzanak hozzánk. A cél: tegyük együtt még szebbé, varázslatosabbá Egert, emeljük közös erővel a keresztény világ legnagyobb ünnepének fényét. Mindez kiválóan kiegészíti a megújuló, egyre bővülő városi díszvilágítást.

Bővebben...

Joomla Business Templates by template joomla